КЗП откри приемна в Банско

12.12.2015
Сподели тази новина

Днес Комисията за защита на потребителите (КЗП) откри приемна в Банско, която ще функционира през целия зимен сезон. Това съобщи Димитър Маргаритов, председател на институцията, на пресконференция по повод официалния старт на новия ски сезон в курорта.

„За да бъдем по-лесно достъпни и по-лесно хората да се обръщат към нас веднага щом почувстват такава необходимост, днес разкрихме приемна, която със съдействието на Община Банско се намира в Посетителския информационен център в града. Подготвили сме информационни материали, които кратко и ясно дават основните насоки как човек би могъл да защити потребителските си права в различни направления и като турист, и като клиент в търговски обект”, каза Маргаритов. 

„Днес за пореден път се убеждаваме, че това е едно прекрасно място и като природа, и като условия за ски, така че нашето пожелание е да продължи да бъде курорт на световно ниво.”, посочи ръководителят на институцията и добави: „Ние от наша страна ще опитаме да помогнем това да се случи, като присъстваме активно с нашите екипи. Ще контролираме услугите, които се предоставят в хотелите, в заведенията за хранене и развлечение. Ще бъдем в близост и до пистите, където заедно с екипите и на местната администрация се надявам координирано да можем да работим така, че да гарантираме максимална безопасност и сведени до минимум рискове от инциденти или друг тип неспазване на правилата.”

Приемната е с работно време от 10.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00ч.

КЗП ще разкрие приемни и в БоровецПампорово и Чепеларе.

 

Още по темата:

Приемната на КЗП в Посетителския информационен център към Община Банско

БНР - "Комисията за защита на потребителите открива сезонен офис в Банско"

БНТ - "Ски сезонът в Банско вече започна"

в. "Стандарт" - КЗП с мобилни приемни край пистите