„Thule AB” предприема доброволни мерки по изтегляне на детска количка „Thule Sleek”

12.10.2020
Сподели тази новина

 „Thule AB” предприема доброволни мерки по изтегляне на детска количка „Thule Sleek”

 

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) е постъпила информация от „Thule AB “относно установена опасност при използване на детска количка „Thule Sleek“, модели с номера № 11000001-11000019.

                                                                                         

“Thule” е установило риск кормилото потенциално да се отдели от рамката на количката, създавайки опасност детето да падне. Дефектът се състои в два липсващи винта, които фиксират кормилото към количката и е причинен от неправилно автоматично сглобяване на кормилото на количката. Дефектът може да доведе до потенциално отделяне на кормилото от количката, което е преди всичко риск, когато върху кормилото се приложи сила за изтегляне нагоре. Това означава, че издърпването на дефектна количка с товар, надвишаващ 14 килограма, например нагоре по стълбище, крие риск кормилото да се откачи.

 

Изтеглянето се отнася за колички „Thule Sleek“, произведени в периода от месец май 2018г. до септември 2019г. Потребителите могат да се свържат с магазина, от който са закупили количката, да поискат замяна или възстановяване цената на стоката към момента на нейното закупуване.