Санкции за "Майсайт” ЕООД за липса на информация в десет нейни сайта

18.07.2012
Сподели тази новина

Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира фирма (доставчик на услуги на информационното общество) „Майсайт” ЕООД за нарушения в десет нейни сайта с игри, където се обещават реални парични и предметни награди и виртуални пари и предмети. При някои от игрите има възможност за влагане на допълнителни суми чрез изпращане на sms-и.

Доставчикът на услугите не е посочил името, адреса или седалището си, телефон и електронна поща за осъществяване на пряка и навременна връзка с него, което би възпрепятствало потребителя да упражни правото си на рекламация при необходимост. Той не е предоставил и данни за вписването му в търговски или друг публичен регистър, което е задължително при осъществяването на подобна специфична дейност. Липсва също и информация за органа, осъществяващ контрол върху дейността му. За всяко от посочените нарушения Законът за защита на потребителите предвижда глоба от 500 лв. до 2 500 лв.

Нарушенията са констатирани в следните сайтове: www.vbox7.info, www.zvyn.com, www.vsekidenpari.com, www.jaltici.com, www.spe4eli.com, www.koledninagradi.com, www.nagradi.bg, www.nagradite.bg, www.tejkari.com, www.bogatashi.com.

Проверката е извършена по сигнал и със съдействието на сектор „Компютърни престъпления” на ГД „Борба с организираната престъпност”.