Нов видеоклип на ICPEN с приятелско припомняне правата на потребителите

12.12.2017
Сподели тази новина

Международната мрежа за защита на потребителите и за правоприлагане ICPEN разпространи сред своите членове нов видеоклип, реализиран от нейния проект за подаване на сигнали за международни измами онлайн econsumer.gov.

Видеото представлява приятелско припомняне на основните казуси – потребителски и не само, пред които могат да се изправят гражданите при трансгранично пазаруване или посещение на чужда държава, както и че в подобни случаи могат да разчитат на експертна помощ.  

Ако имате оплакване относно измами при пазаруване от чуждестранни търговци, съобщете на  econsumer.gov. Вашите жалби ще предоставят важна информация и ще помогнат на институциите и организациите за защита на потребителите за предотвратяването на международни измами.

 

ICPEN е организация, в която членуват компетентните институции за защита правата на потребителите от над 60 държави в света, за да работят по-добре заедно за борба с нелоялните практики, насочени към потребителите.

Проектът Econsumer.gov е създаден през 2001г., за да събира и споделя трансграничните жалби по електронната търговия. Днес в проекта участват агенции за защита на потребителите от 36 страни, за да отговорят на предизвикателствата на интернет измамите и да повишат доверието на потребителите в дигиталната среда. Комисията за защита на потребителите в България е сертифициран член на Econsumer.gov.