Текат масови проверки на стоки за ученици в цялата страна

02.09.2015
Сподели тази новина

„Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялна практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания. Също така ще насочим усилия и по направление „безопасност” по отношение на облеклата и обувките за по-малките ученици, където ние имаме функции да изследваме този въпрос.”, съобщи пред Радио Варна Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по повод започналата кампания на контролния орган за проверки на търговски обекти в страната, предлагащи стоки за ученика.

„Наред с това ще изследваме и един друг въпрос – по-внимателно ще следим и контролираме след 15-те септември спазването на забраната за продажба на тютюн и тютюневи изделия на лица под 18 години. Така, че нашите екипи ще бъдат в една непрекъсната готовност и динамика да покрият всички тези задачи.”, допълни Маргаритов.

Във връзка с новата учебна година в началото на септември КЗП започна масови проверки в книжарници и други обекти, които предлагат ученически помагала, раници, комплекти за ученици, както и дрехи и обувки за младежи.

Източник: БНР – Варна