КЗП установи над 100 литра алкохол с неизяснен произход в бар в к.к. „Слънчев бряг”

04.09.2015
Сподели тази новина

Инспектори на Комисията за защита на потребителите (КЗП) установиха наличието на над 100 литра алкохол с неизяснен произход в бар в к.к. „Слънчев бряг”.

Екипът на КЗП е извършвал проверка в заведението на предлаганите спиртни напитки в рамките на кампанията „Лято`2015”. Инспекторите са установили, че има множество разпечатани бутилки, които били пълни с по-голямо от обичайното количество. Това е породило съмнения у тях и при продължаване на проверката до задния вход на бара са открили нов контейнер с единадесет 10-литрови туби с наливен алкохол с неизяснен произход.

Продажбата на наливни (небутилирани) спиртни напитки е нарушение на Закона за виното и спиртните напитки, като санкциите са от 3000 до 30 000лв.

В хода на проверката са взети проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория. Очаква се резултатите да излязат до две седмици.

По случая КЗП работи в сътрудничество с Икономическа полиция и Агенция „Митници” за по-пълен обхват, установяване на всички нарушения и налагане на съответните санкции.