КЗП разкрива приемни и в зимните курорти

24.11.2015
Сподели тази новина

КЗП разкрива приемни и в зимните курорти. Такива вече имаше в черноморските офиси, където се приемаха сигнали за нередности в туристическата услуга и се даваха консултации. Приемни ще има в Пампорово, Боровец, Банско за целия зимен сезон, а в Чепеларе ще работи временно през януари. Именно там миналата зима на пистата "Мечи чал" скиор загина след удар в бетонна шахта за оръдие за сняг. След трагичния инцидент КЗП затвори пистата.

"Ще проследим дали са предприети всички обезопасителни мерки, за да може тази зима пистата да работи", каза шефът на КЗП Димитър Маргаритов. От комисията очакват фирмата оператор на пистата да представи и доклад за оценка на риска. Ще бъдат проверени и всички ски писти в страната заедно с инспектори от Агенцията за технически и метрологичен надзор.

Инспекторите ще проверяват и туристическите услуги, свързани с пътуване и настаняване в зимните ни курорти.

От началото на годината са инспектирани 37 фирми. Най-честите нарушения са промени в условията в последния момент, което не дава възможност на клиентите да реагират. По закон това може да стане не по-късно от 10 дни преди датата на заминаване. Туроператорите неправомерно налагали и корекция на цената на услугата при поскъпване на горивата или промяна на валутните курсове, настъпили след подписването на договорите.

Източник: в. "Стандарт"