КЗП проверява случая с екскурзията на българските ученици в Испания

09.07.2015
Сподели тази новина

След изтеклата в медиите информация Комисията за защита на потребителите (КЗП) незабавно започна проверка на туроператора „Гъливер травъл”, организирал екскурзията до Испания на 31 ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София, които са срещнали затруднение при настаняването в хотела след пристигането си в чуждата страна. В хода на проверката е представен документ за извършено допълнително плащане към испанските контрагенти по повод настаняването на групата ученици. Информацията на КЗП е, че към момента децата са преместени от тризвездната част в четиризвездното крило на хотела, в който е трябвало да отседнат. По предварителни данни престоят на децата там трябва да продължи до 11 юли, след което да отпътуват към Марсилия.

Проверката на КЗП продължава в посока установяване съответстват ли предоставяните услуги на предвиденото в закупените за екскурзията пакети. Ще бъде извършена и цялостна проверка на дейността на туроператора „Гъливер травъл”, поради факта, че през 2014г. и 2015г. са извършени множество проверки на фирмата и са констатирани нарушения, за които са съставени актове.
В случай че бъдат констатирани нови нарушения, туроператорът ще бъде предложен на министъра на туризма за заличаване на регистрацията му.