КЗП и ЕПЦ – България стават част от Информационното турне „Възможности за младите хора в Европа” Инициативата се провежда под егидата на Представителството на Европейската комисия в България

20.07.2015
Сподели тази новина

Комисията за защита на потребителите (КЗП) и функциониращият към нея Европейски потребителски център – България ще се включат в Информационното турне „Възможности за младите хора в Европа”, което ще се проведе от 21 до 26 юли и ще премине през градовете Приморско, Черноморец, Царево, Китен и Созопол. Присъединяването към инициативата е част от кампанията на КЗП „Лято 2015г.”, в рамките на която контролният орган инициира и разгръща редица активности както за извършване на тематични проверки в търговската мрежа, така и за информиране на потребителите относно техните права. Една от тях е и разкриването на постоянни приемни за целия летен сезон в големите курортни комплекси и градове по Черноморието, в които туристите ще могат да подават жалби и сигнали и да научат повече за своите права без да е необходимо да са се сблъскали с конкретен проблем.

По време на информационното турне „Възможности за младите хора в Европа” ще бъдат разкрити информационни щандове, където гражданите ще могат да получат отговори на своите въпроси, свързани с правата, гарантирани от Европейския съюз. За допълнителна информация ще бъдат осигурени материали по различни теми. Ще се провеждат и редица интерактивни игри, които ще изпитат познанията на посетителите за Европа. За отличилите се са подготвени награди.

В турнето ще участват и представители на Центъра за развитие на човешките ресурси, „Творческа Европа” и „Европа за гражданите”, както и „Младежки екип Европа”.


Програмата на турнето е следната:
21 юли от 17.00 до 20.30 ч. – Приморско
22 юли от 17.00 до 20.00 ч. – Черноморец
23 юли от 17.00 до 20.00 ч. – Царево
24 юли от 17.00 до 20.00 ч. – Китен
25 юли от 17.00 до 20.00 ч. – Созопол