Константин Арабаджиев, член на КЗП: "При кампанията "Черен петък" потребителите да внимават да не бъдат обвързани от търговците в дългосрочни отношения"

26.11.2015
Сподели тази новина

Търговците да бъдат коректни при провеждането на кампанията „Черен петък”, а потребителите да пазаруват внимателно. Това призова Константин Арабаджиев, член на КЗП в „По света и у нас” на БНТ броени часове преди магазините да проведат тазгодишното издание на вече популярната и у нас кампания.

Потребителите да проверяват дали обявените големи проценти намаление наистина отговарят на намалената цена на етикета, напомнят експертите.

„Нашият съвет е хората да се информират подробно за условията при покупката, защото не е изключено сделката да е обвързана с по-дългосрочни взаимоотношения с търговеца, като например подписване на различни договори.”, препоръча Арабаджиев.

При покупките онлайн е полезно предварително да се провери дали има информация за името, адреса и телефона на търговеца, както и гарантирана ли е гаранционната поддръжка на стоката. При този тип сделки е валиден 14-дневен срок, в който потребителят може да се откаже от покупката без да посочва причина за това.

Източник: БНТ