Конференция на тема “Consumer law and policy today. Can we do better?

13.04.2018
Сподели тази новина

На 30 април ще се състои пресконференция във връзка с организираната от Комисията за защита на потребителите, съвместно с Министерството на икономиката Конференция на тема: „Потребителското право и политика за защита на потребителите днес. Можем ли да се справим по-добре?“.

Конференцията е част от събитията в рамките на Българското Председателство на Съвета на ЕС. Посветена е на новия законодателен пакет на Европейската комисия  „Нова сделка с потребителите“, който ще бъде представен от европейския комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете – г-жа Вера Йоурова.

Пресконференцията ще се проведе от 10.00 ч. в Международния пресцентър на Председателството в Националния дворец на културата. В нея ще вземат участие еврокомисарят г-жа Вера Йоурова, министърът на икономиката г-н Емил Караниколов, председателят на Комисия за защита на потребителите г-н Димитър Маргаритов и др.

Представителите на медиите, които биха желали да присъстват и отразят събитието, трябва да получат акредитации. Срокът е до 17 април!

Заявките се подават чрез електронна форма, която може да бъде открита тук при последване на връзката: https://eu2018bg.bg/bg/events/387