Еднодневен информационен щанд на ЕПЦ България в Морската градина във Варна

06.08.2019
Сподели тази новина

Европейският потребителски център България, който e към Комисията за защита на потребителите, ще отвори еднодневен информационен щанд във Варна. Това ще стане в сряда, 7 август, 10:30 часа, на входа на Морската градина.

Събитието ще бъде открито от Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите. От Варна стартира вторият лъч от нашата информационна кампания „Вашите права“, която ЕПЦ България организира на различни места по българското Черноморие.

И тази година наши партньори в кампанията са колегите от Центъра за развитие на човешките ресурси, които ще представят възможностите за мобилност по най-голямата европейска образователна Програма „Еразъм+“, както и съпътстващите дейности: Европас, Еврогайдънс, eTwinning и Евродеск.

Целта на инициативата е да информираме хората за техните права, когато пътуват, пазаруват или се обучават в рамките на Европейския съюз. Подготвили сме много полезна информация и съвети за това какво трябва да направят, ако самолетът им закъснее или багажът им бъде загубен при полет, както и как да реагират, ако имат проблеми с покупките си от търговец в друга страна от ЕС, Исландия или Норвегия.