Димитър Маргаритов: "Текат масови проверки по Черноморието в туристически обекти и аквапаркове, инспекторите проверяват заведенията с нощен режим на работа"

11.06.2015
Сподели тази новина

Комисията за защита на потребителите (КЗП) провежда мащабна кампания за проверки по Закона за туризма във връзка с новия туристически сезон "Лято 2015". Това съобщи председателят на институцията Димитър Маргаритов пред Радио Варна. Той посочи, че освен хотели, ще се проверяват и нощните заведения, като ще се акцентира върху качеството на предлаганите спиртни напитки.

Друг приоритет при проверките в рамките на кампанията ще бъде установяване верността на предоставяната информация за туристическите обекти и предоставяните в тях услуги и рекламните съобщения, с които се привличат потребителите. Инспекторите следят категоризирани ли са обектите и отговарят ли предоставяните в тях услуги на притежаваната категория.

Днес инспектори от Комисията във Варна провериха четири хотела край Варна и прилежащите им заведения. Едно от нарушенията е липсата на инвалидна количка и по-ниско ниво на рецепцията, където да бъдат обслужвани хора с увреждания.

Приемните за сигнали от туристи ще се открият следващата седмица в курортите "Златни пясъци","Албена","Слънчев бряг", както и в Созопол и Приморско. В приемните ще бъдат на разположение информационни брошури за правата на потребителите, експерти за консултации и извършване на проверки по сигнали.