Димитър Маргаритов: "Предстои развитие по темата за роуминга за Западните Балкани по време на Българското председателство"

11.01.2018
Сподели тази новина

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов прогнозира в интервю за "Хоризонт" развитие по темата за роуминга в страните от Западните Балкани по време на Българското председателство.

„Наистина не е нормално, когато говорим за преодоляване на граници, когато говорим за свободно общуване, и това придобива все по-голяма значимост във всяко едно отношение, да съществуват подобни спирачки, които изкуствено да затрудняват обмена на информация между съседни държави”, посочи Маргаритов пред БНР.  

Във фокуса е и темата за т.нар. "двоен" стандарт при храните. „Можем да направим извода, че този проблем съществува, но към момента законът позволява това да е така”, изтъкна той и посочи, че промяна в нормативната уредба би довела до унифициране на стандарта за всички. „Мисля, че би могло да стане с единно европейско решение, при наличие на консолидирана позиция, и там, където е необходимо впоследствие, както е във всички останали сфери, да бъде въведено европейското законодателство в националната правна рамка”, допълни Маргаритов.

Източник: БНР