Димитър Маргаритов: Екипите ни са готови за новия сезон

16.04.2015
Сподели тази новина

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов взе участие в среща между министъра на туризма Николина Ангелкова в Бургас и представители на туристическия бранш, контролните органи и местната власт за готовността за предстоящия летен сезон на Южното Черноморие. По време на нея той обяви, че екипите на контролния орган са готови за новия сезон. Той посочи още, че през миналата година Комисията е наложила 38 принудителната административна мярка „временно затваряне на туристически обекти“ на общо 38 заведения за хранене и развлечения и места за настаняване, предаде кореспондент на БЛИЦ.

В срещата преди началото на новия туристически сезон взеха участие още кметът на града Димитър Николов, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на КЗП Димитър Маргаритов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, представители на НАП, Агенция по безопасност на храните, МОСВ, РЗИ и др.

По време на нея стана ясно още, че експертите от НАП също имат готовност за осъществяване на засилен контрол по Черноморието през лятото, а Агенцията по безопасност на храните ще открие четири свои изнесени фронт офиса по Южното Черноморие.