Отново на училище (2016-2017г.)

30.08.2016 - 30.06.2018
Изтекла кампания
Сподели тази новина

Преди да е ударил първият училищен звънец, родителите вече трябва да са осигурили на своите деца някои от необходимите принадлежности за учебния процес.

Времето за подготовката никога не стига! Изобилието от стоки и предложения е голямо! Емоциите около началото на всяка нова учебна година са неизменни! Но е важно изборът да бъде внимателен!

Комисията за защита на потребителите традиционно провежда национална кампания за проверки в търговската мрежа и онлайн пространството на стоки за ученика.

Акцентът е върху облеклата и обувките, раниците и комплектите с учебни принадлежности.

Инспекторите следят да не се повтаря фрапантното нарушение от навечерието на миналата учебна година, когато масово се продаваха бележници и лични карти задължително в комплект с подвързии, при което цената им скачаше неколкократно.

Целта е предотвратяване продажбата на опасни стоки, както и превенция и преустановяване на нелоялни практики.

Експертите препоръчват на родителите да разгледат и следят регистъра на забранените опасни стоки, за да се запознатя с основите рискове при детските продукти, както и да избегнат закупуването на такива, за които по безспорен начин е доказано, че крият рискове за живота и здравето на подрастващите. Полезен би бил изготвеният от КЗП "Наръчник на мама", който може да бъде изтеглен оттук.

Кампанията ще продължи през цялата учебна година.


 

Свързани новини:

Нова ТВ - КЗП започва масови проверки на стоките за ученици

bTV - Мамят ли книжарниците с ученическите пособия?