На училищния праг...

05.09.2019 - 30.09.2019
Изтекла кампания
Сподели тази новина

Ученическите години оставят едни от най-вълнуващите и трудно избледняващи спомени в съзнанието на всеки от нас. Първият поглед през прозореца на знанието, първите уроци по самостоятелност, любимият преподавател, най-добрият приятел, удоволствието всеки ден да получаваш нови и нови знания и да усещаш силата, която ти дават да се справяш все по-добре в живота...

В навечерието на всяка нова учебна година вълнението на учениците, родителите, учителите и на всички, свързани с образователния процес, е голямо.

Пред родителите обаче стоят и няколко задачи за решаване, свързани с осигуряването на всичко необходимо за техните деца – от учебниците, помагалата и личните документи през раницата и пособията за работа в клас и подготовката на уроците и домашните до облеклата и обувките.

Комисията за защита на потребителите извършва проверки в магазинната мрежа и в Интернет на търговци, които предлагат стоки за ученика. Инспекторите следят за обявяването на цените и правилното им прилагане, коректността на отправяните послания и предоставяната информация за характеристиките на облеклата и обувките, ученическите раници и пр. Сериозен акцент при проверките е безопасността на стоките.

 

Повече по темата:

   Стартираме кампания за проверки във връзка с новата учебна година

  Следим за коректното обявяване на цените на ученическите стоки и комплекти

  Преди първия учебен ден родителите да внимават за съмнителни промоции

  При избора на ученическа раница най-важното е тя да е удобна за детето

  Безопасността на ученическите стоки и пособия - на прицел на проверяващите от КЗП в началото на новата учебна година

  Проверки в книжарниците

  Раници на прицел

  Текстилни изделия за ученика

  Безопасността е приоритет при проверките ни на стоките за ученика

  Обувките за ученика