Информационно турне на Европейската комисия: „Възможности за младите хора в Европа”

21.07.2015 - 09.08.2015
Изтекла кампания
Сподели тази новина

Турнето има за цел да популяризира правата на гражданите на Европейския съюз, включително и тези при закупуване на стоки и ползване на услуги на територията на единния вътрешен пазар на страните-членки. Предоставянето на информация за европейските институции, за възможностите за получаване на образование и за процеса по кандидатстване за работа в някоя от държавите в Общността също са сред задачите на организаторите.

Инициативата ще се проведе между 21 юли и 9 август, като ще обхване девет населени места. Първият лъч ще премине през градовете Приморско, Черноморец, Царево, Китен и Созопол. Във втората част на турнето са включени градовете „Свети Влас”, Поморие, Несебър и Бургас.

Предвижда се разкриване на информационни щандове, където гражданите да получат отговори на своите въпроси, свързани с правата, гарантирани от Европейския съюз. За допълнителна информация са осигурени материали по различни теми. Подготвени са редица интерактивни игри, които да изпитат познанията на посетителите на щандовете за Европа.

В турнето ще участват представители на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и функциониращия към нея Европейски потребителски център - България, както и на Центъра за развитие на човешките ресурси, „Творческа Европа”,  „Европа за гражданите” и „Младежки екип Европа”.